Sinaai 2030

Op zondag 13 oktober vinden de provincieraads-, gemeenteraads- en districtsraadsverkiezingen van 2024 plaats.

Vanuit de dorpsraad hebben we al 40 jaar de gewoonte om in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen een memorandum op te stellen voor de politieke partijen, waarin we onze verwachtingen naar realisaties in de nieuwe bestuursperiode voor Sinaai formuleren. En die nieuwe bestuursperiode vangt aan op 1 januari 2025 en loopt tot 31 december 2030. Onder die scope willen we samen met jullie een nieuw memorandum “Sinaai 2030” opstellen. Waar willen we staan tegen 2030 ? We willen, in de aanloop naar de verkiezingen, tegen februari 2024 dat nieuwe memorandum kunnen voorstellen aan de politieke partijen. Dat geeft hen de keuzemogelijkheid om onze punten al dan niet op te nemen in hun verkiezingsprogramma.

Deze keer willen we via deze weg zoveel mogelijk personen betrekken bij het samenstellen van het nieuwe memorandum “Sinaai 2030”. Hieronder vind je een aantal vragen, die je ook in het nummer van Info Sinaai van maart 2023 kon vinden, je kan een item aanvinken waar we het samen over kunnen hebben. Of zijn er andere die leven ? Laat het ons weten. We kijken met belangstelling uit naar jullie belangstelling.

In september gaan we aan de slag met alle ontvangen interesse, waarbij het ons zeer aangenaam zou verrassen een aantal nieuwe ideeën en medewerkers te mogen noteren.

Laat je stem horen! Dat moet je volgend jaar ook doen; en dat mag bij ons ook als vereniging!

Alle reacties zijn welkom dorpsraad@sinaaileeft.be of op het secretariaatsadres Beukenlaan 24 Sinaai.

Wie ons vorig memorandum nog wil lezen, de nagestreefde punten wil beoordelen, en/of er kritiek op heeft (die kan ook opbouwend zijn !), kan dit terug vinden op de homepagina deze site onder het item “in de kijker”.