Kunst Uit Sinaai

KUS2023 – Kunst uit Sinaai 40! 

Al voor de veertigste keer kan ons dorp genieten van een uniek kunstevenement.  

In 1983 ontstond een bloeiende samenwerking tussen een eerste generatie van lokale kunstenaars met ‘De Nazomer van Sinaai’.  

Naast genieten van de traditionele septemberjaarmarkt, rommelmarkt en initiatieven van andere verenigingen kon het publiek toen voor de eerste keer kennis maken met de werken van een tiental amateur- én professionele beeldende kunstenaars van Sinaaise bodem. 

Na dit bescheiden begin groeide het deelnemersaantal geleidelijk aan en sloten ook musici en woordkunstenaars zich aan.  Met een minimum aan middelen en volledig uitgewerkt door een kleine kerngroep én alle participerende kunstenaars slaagde Kunst uit Sinaai er telkens in om een gevarieerd en talrijk publiek te bereiken.  

Ook de jeugdige kunstenaars van de SCS Sint-Catharinascholen Sinaai kregen een speciale plaats in Kunst uit Sinaai. Zij leveren niet alleen hun eigen creatieve aandeel, ze krijgen ook telkens de kans om de tentoonstelling in primeur te bezoeken. Sinds de pandemie maken de schoolgebouwen van de lagere afdeling én de kleuterschool ook deel uit van het nieuwe kunstwandelingsconcept. 

KUS2023 wordt een bijzondere, feestelijke editie. Sla het programma en routeplan hier op je smartphone op om de activiteiten op eigen tempo te ontdekken. Ook op de nieuwe website www.kunstuitsinaai.be en op de sociale media van Kunst uit Sinaai kan je alle praktische informatie terugvinden. 

Voor de gezellige openingsavond op vrijdag en de poëzieavond met muzikale omlijsting op zaterdag kom je best op tijd én warm gekleed. 

Vergeet niet ook Heemkring Den Dissel, dienstencentrum De Schutterij en het Tinelmuseum tijdens ‘De Nazomer van Sinaai’ een bezoek te brengen. 

Kus2022 | Collage