Wandelen en fietsen

Wandelen

Fondatie van Boudeloroute

wandelen in sinaai

Wandel langs voormalige abdijgronden ten noorden van Sinaai, voorbij mooie natuurplekjes: vochtig grasland, hakhoutbossen, loofbos en populieren- en knotwilgrijen. Een buitenkans voor wie echt een rustig gebied zoekt!

Praktische info:


Regionale GR Sinaai - Daknam - Sinaai

wandelen in sinaai

wandelen in sinaaiEen ode aan trage wegen, geniet van de stilte. Het Waasland staat bekend als een uitstekend wandelgebied,ook deze wandeling zal je zeker weten te bekoren. Ze voert je door een gevarieerd open landschap afgewisseld met bosrijke gebieden. In de Fondatie van Boudelo ontdek en hoor je werkelijk de stilte. Het is een restant uit lang vervlogen tijden, nu een van de stiltegebieden in Vlaanderen. Het pad langs de kronkelende Moervaart is een prachtig stukje natuur. Je laat de stilte achter je en je bereikt Daknam. Velen denken dat Reinaert in dit stemmige dorp heeft geleefd. Even ga je in de richting van de stad Lokeren maar alweer kies je resoluut voor de rust en uiteindelijk bereik je Sinaai, het begin- en eindpunt van deze wandeling. Deze dagtocht laat je kennismaken met een heel mooi deel van de Streek- GR Reynaertland.
Kortom: in het spoor van de vos door het zoete land van Waas.

Praktische info:Loopomlopen

wandelen in sinaai

In oktober 2014 werden 2 bewegwijzerde loopomlopen geopend: een van 5,4 km en een van 10,6 km. De omlopen zijn quasi verkeersvrij en hoofdzakelijk onverhard. Het parcours brengt je naar het bosrijke gebied op de stuifzandrug tussen Boskapel en Puivelde. Ook met de fiets vlot bereidbaar.

Praktische info:

Fietsen

Het landelijke Sinaai kon niet ontbreken op fietsnet-knooppuntenroute. Met knooppunten 30 en 31 ben je vlak bij het station van Sinaai, of op 3 minuten afstand van de afrit Waasmunster van de E17. Maar evengoed ben je met de fiets op 3 minuten afstand van knooppunt 25, en op diezelfde afstand ligt het bosrijke gebied op de stuifzandrug van Belsele/Sinaai. Knooppunten 92 en 97 brengen je midden de natuur, midden de stilte. Een aanrader!

Meer info: www.fietsnet.be/routeplanner


Landschapsroute

landschapsroute sinaaiIn 1996 werd door de plaatselijke Werkgroep Leefmilieu Sinaai (WLS) een fietsroute gerealiseerd die je laat kennismaken met de pracht en de rust van ons landelijke Sinaai.
Je bent nooit verder dan 5 km verwijderd van het dorpscentrum, maar je waant je meer dan ooit midden in de natuur. Niet alleen een aanrader; een MUST!

Praktische info:


Canteclaerroute

fietsen in sinaai

Rij vanuit Stekene langs de Stekense Vaart naar de prachtige dries van Sinaai. Fiets langs de Moervaartmeersen naar Lokeren en het stemmige dorpje Daknam. Ga over een tot fietspad omgevormde oude spoorwegbedding, dus grotendeels autovrij!

Praktische info:


Trage Wegen Sinaai: